Zonne-energie opslaan is de toekomst

Al een aantal jaren zit ik te wachten tot het moment waarop zonne-energie opslaan mogelijk wordt. Nu heb ik nog geen zonnepanelen op mijn dak maar wanneer zonne-energie opslaan tot de mogelijkheden gaat behoren, wordt dit mijn volgende stap in het streven naar onafhankelijkheid van de grote energie-reuzen.

Begin mei werd door Tesla, bekend van de volledig elektrische auto, een accu aangekondigd waarmee dit mogelijk is. Met behulp van een accu in je huis, ter grootte van een royale CV-ketel, kun je de energie van je zonnepanelen die je niet direct verbruikt opslaan in een accu. Terugleveren aan het net tegen onzekere vergoedingen is dan niet langer een issue.zonne-energie opslaan

Wanneer ik op dit onderwerp ga rondkijken op het internet blijkt dat er naast Tesla nog een tiental grote bedrijven keihard werken aan het ontwikkelen van accu’s die hiervoor geschikt zijn.

Lees verder >>>

Zelf zonnepanelen plaatsen kinderlijk eenvoudig

Je kunt er vandaag de dag niet meer omheen: zonnepanelen. Direct besparen op het stroomverbruik en bovendien het milieu een handje helpen, ziet u in vele reclameslogans. Veel mensen hikken er nog tegen aan. Maar wist u dat zelf zonnepanelen plaatsen eigenlijk heel eenvoudig is en ook minder hoeft te kosten dan u denkt?

Bij toeval stuitte ik op de website zonnepanelencompany.nl en wilde deze de lezers van energie-minderen.nl niet onthouden. Via het systeem van deze website is het namelijk heel erg eenvoudig om zelf zonnepanelen te plaatsen en aan te sluiten. Plaatsen op een zonrijke plek, in het stopcontact prikken en het besparen kan beginnen!!Zonnepanelencompany.nl

Wanneer je zelf handig genoeg bent om bijvoorbeeld een lamp aan te sluiten, dan kun je ook zelf deze zonnepanelen plaatsen.

Lees verder >>>

Je huis verwarmen met waxinelichtjes

Je leest het goed ! Je huis verwarmen met waxinelichtjes klinkt absurd maar waarom zou het niet kunnen ?

Een brandend waxinelichtje geeft ca. 30 watt af. Volgens mijn berekening met behulp van de blog van Roderick van Domburg zou ik voor mijn zolderkamer, die ‘s winters niet verwarmd wordt, bijna 7 kilowatt nodig zijn om deze op een temperatuur van 20 graden celsius te krijgen.

Dus als 1 waxinelichtje 30 watt afgeeft zou ik 234 waxinelichtjes nodig zijn om het gewenste vermogen van 7 kilowatt te krijgen.Je huis verwarmen met waxinelichtjes

Omdat het aansteken van 234 waxinelichtjes wel heel erg arbeidsintensief is, besluit ik te kijken hoever ik kom met 100 waxinelichtjes. Met een investering van 3 euro koop ik bij de Hema een zak met 100 waxinelichtjes die ongeveer 4 uren zouden moeten branden, wat dus 3 kilowatt zou moeten opleveren.

Vol goede moed plaats ik de waxinelichtjes in groepen van 10 op een schoteltje op de vloer. Een heel werk maar binnen een half uur heb ik alle 100 vlammetjes branden en is het tijd om vast te stellen wat dit met de temperatuur van de zolderkamer doet.

Lees verder >>>