Besparing op stroomkosten met een pompschakelaar

Inmiddels heb ik mijn pompschakelaar voor de vloerverwarming een jaar in gebruik (zie ook het artikel:     pompschakelaar is een verrassende drietrapsraket  ).

Dus kan ik nu de resultaten voor wat betreft de besparing op stroomkosten met een pompschakelaar delen. Ik kan stellen dat de stroombesparing door het gebruik van een pompschakelaar mijn verwachtingen heeft overtroffen.

Voordat ik de pompschakelaar gebruikte zat ik op een gemiddeld maandverbruik van 254 kWh. Nu met gebruik van de pompschakelaar is het maandgemiddelde gedaald naar 230kWh.Besparing op stroomkosten met een pompschakelaar

 

 

Dit betekent een daling van ca. 24 kWh per maand, wat neer komt op 288 kWh in een heel jaar. Bij een kWh prijs van  22 eurocent betekent dit een besparing van ca. 60 euro. Rekening houdend met het feit dat de aanschafprijs 62 euro was, heb ik de pompschakelaar dus op 2 euro na al in een jaar terugverdiend.

Aangezien mijn totaal jaarverbruik zo rond de 3000 kWh zit, betekent dit een daling van bijna 10% op de stroomkosten.

 

Kijkend naar het feit dat deze investering jaarlijks zorgt voor een lagere energierekening en bovendien meer prettige bijkomstigheden met zich meebrengt (zie ook het artikel:     pompschakelaar is een verrassende drietrapsraket  ) , kan ik stellen dat ik zeer tevreden ben met dit apparaat.

besparing op stroomkosten met een pompschakelaar - meer informatie over pompschakelaars

P.S. Voor meer informatie over de pompschakelaar verwijs ik graag naar hierbovengenoemde links en als u zelf op zoek bent naar een pompschakelaar volg dan deze link.