Radiatorfolie

Voor veel mensen is het gebruik van radiatoren nog steeds de belangrijkste warmtebron in huis. Een goed functionerende radiator zorgt ervoor dat warmte zich via de lucht snel verspreid, waardoor het behaaglijk warm wordt. Het is dan ook niet voor niets dat er al jaren radiatorfolie op de markt is, om een radiator optimaal te benutten. Tot een aantal jaren geleden beperkte de markt zich tot radiatorfolie die op de muur achter de radiator moest worden aangebracht. Sinds kort is er radiatorfolie beschikbaar die eenvoudig op de achterzijde van de radiator kan worden bevestigd.

radiatorfolie

Nieuwsgierig geworden door dit fenomeen bestelde ik een doos radiatorfolie bij Bespaarbazaar.nl .

 

 

Na ontvangst bracht ik de radiatorfolie relatief snel aan, nadat ik op de website het bijbehorende filmpje bekeken had. Aangezien de radiator niet van de muur gehaald hoeft te worden was dit filmpje erg verhelderend. Dit geldt ook voor de ervaringen van personen die op eerdergenoemde website bij het product een recensie hebben geplaatst.

Het voordeel van de radiatorfolie ten opzichte van het soort wat op de muur achter radiator geplakt wordt, is dat de radiator warmer wordt en blijft (conventionele radiatorfolie zorgt er alleen voor dat de warmte niet via de muur verloren gaat).

Conclusie radiatorfolie

Enkele dagen later kon ik al tevreden constateren dat de radiator sneller op temperatuur kwam en ook langer dan voorheen warm bleef.  Aangezien de radiator gemonteerd is op een geïsoleerde spouwmuur hoef ik geen enorme besparingen te verwachten ten aanzien van het gasgebruik. Het feit dat de radiator zich op de zolder bevindt, en dus niet in de ruimte waar de CV-thermostaat zicht bevindt , versterkt deze gedachte.

 

Maar het feit dat het nu ‘s winters een stuk comfortabeler wordt op zolder is op zichzelf al een verbetering.

radiatorfolie informatie

P.S. Voor meer informatie over de hierboven getoonde radiatorfolie klikt u op deze link of op bovenstaande afbeelding.