Tocht de deur uitgezet

Al jaren is het ‘s winters koud in onze gang, maar sinds kort is de tocht de deur uitgezet. En achteraf gezien had dit veel eerder gedaan kunnen worden omdat het erg simpel te verhelpen was.tocht de deur uitgezet

Na een paar koude winters gehad te hebben bleek de aannemer een te kleine radiator in de gang te hebben geplaatst. Dus werd vorig jaar een radiator geplaatst met een dubbele capaciteit waardoor je direct bij de radiator meer warmte voelt, maar toch bleef de gang onaangenaam koud. Voor een huis van nog geen 4 jaar oud zou dit toch niet mogen was mijn gedachte.

Bij toeval ontdekte ik dat er koude lucht de gang ingeblazen werd, door de kieren tussen de voordeur en het deurkozijn. Het viel mij op dat de deur niet 100% goed in het kozijn sluit waardoor er kleine kieren ontstaan. Met de hand kon ik daarna eenvoudig voelen op welke plekken er kou naar binnen kwam. Nadat ik voor slechts een paar euro een rol tochtband aangeschaft had en deze tochtstrips plaatste in de tochtende kieren was de tocht de deur uitgezet.Tocht de deur uitgezet met tochtstrips

Vanaf dit moment werd de temperatuur in de gang aangenaam en zelfs als de voordeur eventjes open gestaan heeft is het weer redelijk snel warm. Ook ‘s ochtends voordat de kachel aanslaat is het nog steeds lekker in de gang, iets wat voorheen nooit voorkwam.

Een bijkomend voordeel van een warmere gang is bovendien dat de woonkamer minder snel afkoelt wat weer leidt tot een lager gasverbruik. Twee vliegen in één klap dus, en dat voor een paar euro aan tochtstrips.

 

Tocht de deur uitgezet