Water besparen door koud douchen heeft nog meer voordelen

Een ijskoude douche klinkt als de Ice bucket challenge, maar wist je dat koud douchen veel voordelen kent? Natuurlijk ga je hierdoor water besparen , want je blijft minder lang onder de douche staan.

Nu is water besparen op zich al een heel nobel streven, maar het heeft daarnaast nog een aantal voordelen. Namelijk voordelen voor je gezondheid.

Water besparen door koud te douchen

Wanneer je googled op de term “koud douchen” zul je je verbazen over de hoeveelheid artikelen die opsommingen geven van de gezondheidsvoordelen.

 

 

Om je een indruk te geven van deze voordelen som ik hieronder een aantal op:

  1. Verbetering van het immuunsysteem
  2. Verbeterde bloedcirculatie
  3. Betere stofwisseling wat weer leidt tot gewichtsverlies
  4. Verbetering van de huid (geen uitdroging)
  5. Betere afvoer van afvalstoffen uit je lichaam
  6. In plaats van loom, wordt je juist wakker en energiek.

 

Een hele lijst met voordelen dus. En er zullen vast nog meer voordelen te vinden zijn.

Voor veel mensen is het een enge gedachte om koud te douchen, maar met het oog op water besparen en bovengenoemde voordelen is het zeer zeker de moeite waard om het een kans te geven.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je er bij iedere douchebeurt even aan moet wennen , maar is het zo dat je lichaam er heel snel aan went.

Net zo als het snel went aan het warme douchewater wat je normaalgesproken gebruikt. Na enkele seconden went je lichaam en gaat het aan de slag voor je om je er voor te zorgen dat je niet verkleumt, met als bonus de bovengenoemde gezondheidsvoordelen.

Koud douchen is naast water besparen ook energie besparen

Naast alle voordelen die eerder in dit artikel werden genoemd , kun je wel begrijpen dat dit ook een besparing van energie is.

Afhankelijk van de watertemperatuur waar je voor kiest, zul je minder gas of geen gas meer verbruiken tijdens het douchen. En in het geval van een een elektrische boiler zal je boiler minder vaak of minder lang, stroom verbruiken om je douchewater te verwarmen.